Tuleviku töökohtade programm

Kuula TSENTRI podcasti! Kaia Tamm ja Kaido Mäesalu räägivad õpilasfirmadest

Salvestasime TSENTRI stuudios podcasti, kus õpilasfirmade teemal arutlevad Kaia Tamm Põlva Gümnaasiumist ja Kaido Mäesalu TSENTRIST.

Kaia Tamm juhendab sel aastal 8 õpilasfirmat, kellest enamus osales Võrus õpilasfirmade laadal. Räägime ÕF programmi ülesehitusest ja sellest mida õpilased programmi keskel õpivad, mis toob eduelamuse ja millised raskused võivad tekkida. Kuidas tekib meeskond ja mil viisil saab oma ideesid realiseerida, kuidas organiseerida tootmist ja müüki. Kaia Tamm räägib oma kogemustest juhendajana – kui palju võiks sekkuda ja millisel hetkel peab noori toetama.

Kaido Mäesalu on Võrumaa Kutsehariduskeskuse kompetentsikeskuse TSENTER õpilasfirmade mentor. TSENTER aitab noortel oma puiduga seotud tooteid arendada, prototüübi ja esimese proovipartii valmistada. Sel aastal nägi ilmavalgust ka Võrumaa Kutsehariduskeskuse kaks õpilasfirmat.

Podcast on mõeldud olemasolevatele ja tulevastele õpilasfirmade juhendajatele, koolijuhtidele ja kõigile, kes aitavad kaasa õpilasfirmade tegevusele. Õpetlik kuulamine ka lapsevanematele ja õpilastele. 

Hille Lillemägi, hille@tsenter.ee

Pildid Lõuna-eesti õpilasfirmade laadalt 05.03.2022 Kaido Mäesalu