Tuleviku töökohtade programm

TSENTER toetab õpilasfirmasid



TSENTER on juba aastaid toetanud õpilasfirmasid, kelle toode on kas puidust või puidudetailidega. Aitame tootearenduses, jooniste tegemisel, prototüübi väljatöötamisel ja esimese partii tegemisel. Raha me selle eest ei küsi. Kui firmal hakkab väga hästi minema (seda on ka olnud!), siis küsime järgnevate partiide tegemise eest tasu, nagu ärimaailmas ikka :)

Sel aastal sai TSENTRIST taas tuge 8 õpilasfirmat. Loe, mida noored ise oma tegemistest on rääkinud.

Õpilasfirma Klapo




Firma idee teha kõrvaklapi hoidikuid tekkis sellest, et tihti tekib probleem, et kõrvaklapid lähevad taskus sassi. Juhe läheb puntrasse, selle lahtiharutamine on aegavõttev ning tüütu. Samuti võib juhtme puntrasse minemine kõrvaklappe kahjustada. Meie toode on kõrvaklapihoidik, mille ümber saab kerida kõrvaklapid või mõne muu peenema juhtme. See kaitseb juhet sassi minemise eest ning säästab klienti juhtme harutamisest. Idee peale tulime äkitselt. Hakkasime mõtlema, mis häirib meid ja mida meie vajaksime, et igapäeva elu oleks lihtsam.

Kuna tahtsime toodet teha puidust siis võtsime ühendust Tsentriga. Tsenter pakkus meile lahendusi ja meie saatsime neile meie kujundused ja joonised ja nii valmiski meie toode koostöös Tsentriga. Toode on kala luustiku kujuline ja selle on 2 erinevat disaini- eestimaine ja noortepärane. Firma idee taga on 3 õpilast: Marie Sepp, Ene-Liis Kahar ja Triin Mägi. Plaanime müüa toodet laatadel üle Eesti ja reklaamime seda sotsiaalmeedias.

Õpilasfirma Slick



Õpilasfirma Slick on nelja Võru Gümnaasiumi 11. Klassi õpilase loodud firma, mille eesmärgiks oli luua midagi uudset ja huvitavat. Meie tooteks on puidust rahakotid. Tulime selle idee peale, kuna tundsime, et tavaline rahakott on välimuselt liiga aegunud ja ei tekita enam inimestes mingeid emotsioone. Toode on suunatud kõigile, kes tunnevad, et soovivad hallist massist erineda esemega, mida nad igapäevaselt kasutavad ja endaga kaasas kannavad. Meie puidust rahakott on minimaalne ja stiilne, samal ajal säilitades kõik vajaliku, sest olemas on nii kaarditaskud kui ka ruum sularahale. Toode on läbinud mitmeid tootearendusi ja meie tulevik sõltub sellest, kuidas inimesed uuendustega soovivad kaasa minna.

Meie firmale on suureks abiks olnud ka kompetentsikeskus Tsenter, kes valmistas meie firmale rahakoti puidust detailid ning viimistles need. Tsentri poole pöördusime tänu juhendajate soovitusele ning olles kuulnud eelnevate aastate õpilasfirmade positiivseid kogemusi, olime kindlad, et teeme puidust detailide valmistaja osas õige valiku. Tsenter oli alati meile abiks, aitas lahendada tootega seonduvaid probleeme ning aitas toote arendamisel, kõik selle nimel, et lõpptulemus tuleks perfektne. Tsenter tuli alati meie soovidele vastu, oli suureks toeks ning me ei pidanud pettuma lõpptoote kvaliteedis.


Õpilasfirmad, kes veel TSENTRI poole pöördusid ja keda sai aidatud:

  • ÕF Taleio, Võru Gümnaasium - Puidust teatrikotid
  • ÕF Bresh, Võru Gümnaasium - Disainhambaharjad
  • ÕF Epowood, Värska Gümnaasium – EPO baasil meened
  • ÕF Remenber, Valgamaa – seinale riputatav tahvel
  • ÕF AegWood, Valgamaa – kellad

Täpsem info: Kaido Mäesalu, alustava ettevõtluse konsultant, kaido@tsenter.ee